Gott från gården

Gott från gården

Om den här bloggen

Här berättar jag om mig Christina Rinman och mitt företag Gott från gården.

Länge har mitt företag bara varit en "dröm, något jag ska göra", nu hösten 2008 har jag påbörjat förverkligandet av den. Än så länge är det dock något jag driver vid sidan av mitt ordinarie jobb som kommunikationskonsult.

Min matfilosofi är präglad av min uppväxt på en gård i Södermanland (www.ekhof.se). Allt jag lagar, från små aptitretare till trerättersmenyer, marmelader, tårtor och bröd, gör jag med råvaror som jag noga valt utifrån dess kvalité och ursprung. Min mat är lagad med omsorg, av råvaror som är omsorgsfullt producerade, och jag vill att de som äter min mat ska uppleva den som komponerad med god känsla och serverad på ett smakfullt sätt.

Privatpersoner och företag kan anlita mig för att laga allt från hela måltider till endast tårtorna eller snittarna på en mottagning eller ett barnkalas. Jag lagar gärna maten hemma hos er, men om uppdraget endast är "tårtor eller snittar" levererar jag det till er. Jag vill gärna åta mig uppdrag för cirka 2-50 gäster.

Visitkort och ny webbsida

Starta företagPosted by Christina Rinman Tue, June 15, 2010 20:35:08

Nu har jag ändrat min webbsida lite. Jag var ju så nöjd sist jag pillade med den så att jag laddade upp lite testfiler, men de sa ju inte så mycket. Nu har jag lagt dit lite vettig information i alla fall, i väntan på att jag ska få stil på den riktiga webbsidan jag vill skapa. MEN... med en liten dotter som tar mycket tid o kraft så får jag inte riktigt den tid jag behöver för att få till webbsidan som jag vill ha den. Men, som sagt, nu finns i alla fall något som är bättre än en testsida där! Se www.gottfrangarden.se!

Sen är jag också lite nöjd för att jag gjort mina första visitkort. Maria Haack har hjälpt mig, stor eloge till henne och också till M-kopia som hjälpte mig att trycka på precis det papper jag ville ha! Bara att höra av sig om ni vill ha ett kort eller två! De är så fiiiiiiiiiiiina!

  • Comments(0)//blog.gottfrangarden.se/#post7

Lycka igen, börjar få lite stil på kodknackandet

Starta företagPosted by Christina Rinman Wed, September 16, 2009 21:39:48

Bara ett kort meddelande idag, är supertrött men glad, har fått lite stil på mitt template faktiskt. Kunde inte låta bli att ladda upp det redan till webbplatsen, så kolla gärna på www.gottfrangarden.se. Vet någon däremot hur man gör ett lager i ett template editeringsbart (som motsvarighet till "editable region") så får någon hemskt gärna hjälpa mig. Har gjort en "work around" där, men inte så snyggt...

  • Comments(0)//blog.gottfrangarden.se/#post6

Frustrerad lycka

Starta företagPosted by Christina Rinman Thu, September 10, 2009 11:29:29

Idag sover Sophia också en ordentlig middagslur, har jag tur har jag 30 minuter kvar på den, så jag kan fortsätta knacka kod och sköta annan admin. Kodknackandet är roligast, men grrr, frustrerad, och det kommer nog vara min konstanta syn på det här med webskapandet fram tills jag är klar. Ett steg fram och två tillbaka, jag är ju inte någon erfaren kodknackare direkt. Har givit upp försöken att hitta var jag deffinierar sidbredd, har fortsatt knacka ändå. Sen har jag försökt hitta ett sätt att ställa in text align center inom ett lager, det verkar inte heller gå, så det har jag också givit upp. Nu försöker jag i stället komma på hur jag ska kunna ladda upp det jag gjort så här långt för att testa det, men det gick inte heller på första försöket. Irriterande igen. OCH ännu en irriterande grej, telefonen ringde precis så när jag pratade tror jag Sophia vaknade, så nu får jag nog lämna kodknackandet igen... Oja, Sophia är vaken, hör henne ligga och leka med kulorna som sitter på hennes spjälsäng...

  • Comments(0)//blog.gottfrangarden.se/#post5

Lycka, första steget mot webbplats!

Starta företagPosted by Christina Rinman Wed, September 09, 2009 11:16:19
Äntligen har jag börjat knåpa på min webbplats! Lycka! Efter vårens helblockering pga heltidsammande mamma så har jag nu lyckats skumma mina webb-kod-böcker tillräckligt för att våga starta dreamweaver och börja knacka webkod. Sophia har sovit 1,5 timme nu och jag har kommit så långt att jag lyckats "create new site" och börjat knåpa på en första sidtemplate. MEN, irriterande, jag har glömt var man deffinierar page width och har inte hittat det ännu... grrr, får se om jag hinner hitta det innan Sophia vaknar! Men lycka att jag kommit så här långt, kul!!!

  • Comments(0)//blog.gottfrangarden.se/#post4

FA-skattsedeln landad

Starta företagPosted by Christina Rinman Thu, October 09, 2008 16:28:34

Jodå, igår med posten kom den äntligen, min efterlängtade FA-skattsedel!

Myndighetssverige och blanketter
Eftersom myndighetssverige inrymmer en hel del blankett-ifyllande som varken är kul eller lätt att förstå sig på, så har det tagit ett litet tag att landa det hela. Fyllde ju i ansökan första gången för en månad sen, men sen fick jag hem ett brev för en dryg vecka sen där de bad om kompletterande uppgifter. Efter att ha svarat på det så har skatteverket nu tydligen förstått mig så nu äntligen fick jag min ansökan om registrering av enskild firma beviljad och lika så rättigheten till FA-skattsedel. FA-skattsedel heter det i mitt fall eftersom jag också kommer fortsätta att vara anställd, och min arbetsgivare ska ju betala "A-skatt" och sen ska jag ju själv betala "F-skatt" för mitt företag, så därför heter det i mitt fall "FA-skattsedel".

Myndighetssverige och moms/bokföring
Jo, lite mer krånglerier än att bara få min enskilda firma godkänd har jag också att hantera. Som den "civilekonom" jag är så hade jag trott att jag skulle bokföra som jag lärde mig på universitetet, dvs sätta upp kundfodringar, leverantörsskulder och sen redovisa intäker och kostnader när jag betalar/får betalt. Men det är tydligen inte så smart ur momsredovisningsperspektiv när man inte har så många transaktioner, för då får man betala momsen redan när man bokför en kundfodran, och när man har få transaktioner vill man ju inte betala momsen förrän man får betalt. Således, eftersom jag i min momsregistrering först fyllt i att jag ville bokföra enligt "fakturametoden" så måste jag nu ansöka om att få ändra till "kontantmetoden". Har precis skickat in ändringsanmälan till skatteverket, så nu hoppas jag att skatteverket också accepterar denna lilla ändring.

Mer bokföring, bara utgifter i sikte än så länge...
Har också börjat med min bokföring nu. Har fixat ett snyggt och prydligt exceldokument och börjat bokföra nu, har lagt in mina två första utgiftsposter, bolagsregistreringen (1800 inkl namnskydd i Stockholms och Södermanlands län) och webbdomänen (442 kr). Intäktssidan gapar tom... Har också kommit på en anledning att få shoppa design, måste ju ha en snygg pärm till mina verifikationer, och den pärmen måste väl inhandlas på Bookbinders och präglas med "Gott från gården" på pärmryggen!

  • Comments(0)//blog.gottfrangarden.se/#post3
Next »