Gott från gården

Gott från gården

Om den här bloggen

Här berättar jag om mig Christina Rinman och mitt företag Gott från gården.

Länge har mitt företag bara varit en "dröm, något jag ska göra", nu hösten 2008 har jag påbörjat förverkligandet av den. Än så länge är det dock något jag driver vid sidan av mitt ordinarie jobb som kommunikationskonsult.

Min matfilosofi är präglad av min uppväxt på en gård i Södermanland (www.ekhof.se). Allt jag lagar, från små aptitretare till trerättersmenyer, marmelader, tårtor och bröd, gör jag med råvaror som jag noga valt utifrån dess kvalité och ursprung. Min mat är lagad med omsorg, av råvaror som är omsorgsfullt producerade, och jag vill att de som äter min mat ska uppleva den som komponerad med god känsla och serverad på ett smakfullt sätt.

Privatpersoner och företag kan anlita mig för att laga allt från hela måltider till endast tårtorna eller snittarna på en mottagning eller ett barnkalas. Jag lagar gärna maten hemma hos er, men om uppdraget endast är "tårtor eller snittar" levererar jag det till er. Jag vill gärna åta mig uppdrag för cirka 2-50 gäster.

Högtidssäsong i annalkande

MiddagarPosted by Christina Rinman Sun, April 03, 2011 10:15:17

Vill gärna påminna er som läser min blogg om att högtidssäsongen nu närmar sig. Både vårens olika helger, skolavslutningar, och sommarens festligheter. När ni gärna vill bjuda in till fest, men inte hinner ordna med allt själva, då är det till Gott från gården ni ska vända er! Vi hjälper er med stort som smått!

Specialitéer som jag själv har ägnat mig åt att laga den senaste tiden är långkok på fläsk, traditionell svensk mat såsom leverpastej och ostkakor, men också något som säsongen nu på allvar snart kommer igång för, glass! Hemgjord med riktiga råvaror! Överväger också att för egen del snart helt sluta köpa smörgåsmargarin, i stället göra min egen blandning av smör+olja+vatten för en lagom bredbar konsistens. Den som vill ha receptet kan höra av sig!

  • Comments(0)//blog.gottfrangarden.se/#post8

Visitkort och ny webbsida

Starta företagPosted by Christina Rinman Tue, June 15, 2010 20:35:08

Nu har jag ändrat min webbsida lite. Jag var ju så nöjd sist jag pillade med den så att jag laddade upp lite testfiler, men de sa ju inte så mycket. Nu har jag lagt dit lite vettig information i alla fall, i väntan på att jag ska få stil på den riktiga webbsidan jag vill skapa. MEN... med en liten dotter som tar mycket tid o kraft så får jag inte riktigt den tid jag behöver för att få till webbsidan som jag vill ha den. Men, som sagt, nu finns i alla fall något som är bättre än en testsida där! Se www.gottfrangarden.se!

Sen är jag också lite nöjd för att jag gjort mina första visitkort. Maria Haack har hjälpt mig, stor eloge till henne och också till M-kopia som hjälpte mig att trycka på precis det papper jag ville ha! Bara att höra av sig om ni vill ha ett kort eller två! De är så fiiiiiiiiiiiina!

  • Comments(0)//blog.gottfrangarden.se/#post7

Lycka igen, börjar få lite stil på kodknackandet

Starta företagPosted by Christina Rinman Wed, September 16, 2009 21:39:48

Bara ett kort meddelande idag, är supertrött men glad, har fått lite stil på mitt template faktiskt. Kunde inte låta bli att ladda upp det redan till webbplatsen, så kolla gärna på www.gottfrangarden.se. Vet någon däremot hur man gör ett lager i ett template editeringsbart (som motsvarighet till "editable region") så får någon hemskt gärna hjälpa mig. Har gjort en "work around" där, men inte så snyggt...

  • Comments(0)//blog.gottfrangarden.se/#post6

Frustrerad lycka

Starta företagPosted by Christina Rinman Thu, September 10, 2009 11:29:29

Idag sover Sophia också en ordentlig middagslur, har jag tur har jag 30 minuter kvar på den, så jag kan fortsätta knacka kod och sköta annan admin. Kodknackandet är roligast, men grrr, frustrerad, och det kommer nog vara min konstanta syn på det här med webskapandet fram tills jag är klar. Ett steg fram och två tillbaka, jag är ju inte någon erfaren kodknackare direkt. Har givit upp försöken att hitta var jag deffinierar sidbredd, har fortsatt knacka ändå. Sen har jag försökt hitta ett sätt att ställa in text align center inom ett lager, det verkar inte heller gå, så det har jag också givit upp. Nu försöker jag i stället komma på hur jag ska kunna ladda upp det jag gjort så här långt för att testa det, men det gick inte heller på första försöket. Irriterande igen. OCH ännu en irriterande grej, telefonen ringde precis så när jag pratade tror jag Sophia vaknade, så nu får jag nog lämna kodknackandet igen... Oja, Sophia är vaken, hör henne ligga och leka med kulorna som sitter på hennes spjälsäng...

  • Comments(0)//blog.gottfrangarden.se/#post5

Lycka, första steget mot webbplats!

Starta företagPosted by Christina Rinman Wed, September 09, 2009 11:16:19
Äntligen har jag börjat knåpa på min webbplats! Lycka! Efter vårens helblockering pga heltidsammande mamma så har jag nu lyckats skumma mina webb-kod-böcker tillräckligt för att våga starta dreamweaver och börja knacka webkod. Sophia har sovit 1,5 timme nu och jag har kommit så långt att jag lyckats "create new site" och börjat knåpa på en första sidtemplate. MEN, irriterande, jag har glömt var man deffinierar page width och har inte hittat det ännu... grrr, får se om jag hinner hitta det innan Sophia vaknar! Men lycka att jag kommit så här långt, kul!!!

  • Comments(0)//blog.gottfrangarden.se/#post4
Next »