Gott från gården

Gott från gården

Om den här bloggen

Här berättar jag om mig Christina Rinman och mitt företag Gott från gården.

Länge har mitt företag bara varit en "dröm, något jag ska göra", nu hösten 2008 har jag påbörjat förverkligandet av den. Än så länge är det dock något jag driver vid sidan av mitt ordinarie jobb som kommunikationskonsult.

Min matfilosofi är präglad av min uppväxt på en gård i Södermanland (www.ekhof.se). Allt jag lagar, från små aptitretare till trerättersmenyer, marmelader, tårtor och bröd, gör jag med råvaror som jag noga valt utifrån dess kvalité och ursprung. Min mat är lagad med omsorg, av råvaror som är omsorgsfullt producerade, och jag vill att de som äter min mat ska uppleva den som komponerad med god känsla och serverad på ett smakfullt sätt.

Privatpersoner och företag kan anlita mig för att laga allt från hela måltider till endast tårtorna eller snittarna på en mottagning eller ett barnkalas. Jag lagar gärna maten hemma hos er, men om uppdraget endast är "tårtor eller snittar" levererar jag det till er. Jag vill gärna åta mig uppdrag för cirka 2-50 gäster.

Skatteåterbäring

Starta företagPosted by Christina Rinman Tue, September 23, 2008 21:16:23

Ja, igår såg jag till att förse mig med lite extra skatteåterbäring - gick på en gratis föreläsning hos skatteverket om att starta egen firma med FA-skattsedel! Skatteverket var riktigt generöst, bjöd både på kunskap OCH fika!

Kursen var nog bra, och det är inte så mycket egentligen som känns knepigt nu med att sköta själva "de administrativa företagsrutinerna". Jag behöver få tag på något bokföringsprogram tror jag (ska googla och se om det inte finns några enkla sådana gratis att ladda ned).

Så, nu är väl nästa steg i "företagandet" att få tag på det här bokföringsprogrammet, göra webbsidan och plugga lite vinkunskap eftersom nästa seminarium i Grythyttan närmar sig om ett par veckor! Jo, och så väntar jag så klart på att få min FA-skattsedel och besked att företagsnamnet nu är namnskyddat, borde väl inte ta mycket mer än någon vecka till innan jag får hem det med posten nu!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.